Digitale aftel- en scheurkalender Sinterklaas 2018

Deze interactieve, digitale Sinterklaas aftel- en scheurkalender is op vele manieren te gebruiken.
De scheurkalender kan uitgeprint worden, door midden geknipt en vervolgens aan de bovenkant van gaatjes met een perforator worden voorzien.
Met een touwtje erdoor heb je een scheurkalender met elke dag een digitale activiteit welke geactiveerd kan worden met een QR-code scanner of de fotocamera.
Heb je geen iPads of tablets in de klas? Dan is de PDF voorzien van onzichtbare links.
Met een klik op een plaatje word je doorverwezen naar de betreffende webpagina. Zo is de kalender ook op het digibord en pc te gebruiken.
Uiteraard is ie ook gewoon in te kleuren en af te strepen. Nu wordt het aftellen naar Sinterklaas nog leuker! Veel plezier ermee!  

App robots klaar voor IOS11

Joehoe het is zover! De eerste van de vier apps heeft een update gehad en is nu dus klaar voor IOS11. Maar dat niet alleen, hij is ook beschikbaar voor iPhone en Android! Gauw downloaden dus! Nu snel door met het updaten van de andere 3 klankklas apps….

IPON Awards 2016

 

Dé onderscheiding voor innovatie dóór het bedrijfsleven vóór het onderwijs De IPON awards stimuleren het bedrijfsleven om producten te vernieuwen en te verbeteren. Met behulp van de Awards kan het onderwijs op een originele manier kennismaken met leveranciers en digitale schoolborden, e-learning, educatieve software, ictbeheer en meer.

En ik had de eer om daar jurylid te mogen zijn en de volgende welverdiende prijzen uit te reiken:

IPON – INNOVATIE VAN HET LEREN AWARD PO
LESSON UP – WINNAAR

Leraren kunnen met LessonUp hun eigen lessen samenstellen, bewaren en delen. Lesmateriaal is zo direct beschikbaar voor gebruik in de klas en om te delen met leerlingen, die de les zo ook thuis kunnen bekijken. LessonUp sluit aan bij elk vak en iedere methode. De eenvoud en het gebruiksgemak van LessonUp maken dat iedere leraar, ongeacht digitale vaardigheden, digitale leermaterialen kan aanmaken en arrangeren tot prachtige lessen. Het gebruik van LessonUp verlevendigt (klassikale) instructie, maakt oefenen interactief en helpt bij het differentiëren naar behoefte en leervoorkeur van leerlingen. Ook stimuleert LessonUp samenwerking tussen leraren, wat professionalisering bevordert.

IPON – GEWOON SPECIAAL AWARD

IVIO@SCHOOL – WINNAAR

Met deze methodiek ondersteunen vakdocenten het onderwijsleerproces van leerlingen via afstandsleren. Het resultaat daarvan is dat leerlingen op maat onderwijs kunnen volgen en, ondanks hun beperking, op uitdagend niveau een diploma kunnen behalen. Dit gepersonaliseerde onderwijsprogramma is geschikt voor elke school en in iedere thuissituatie of instelling waar maatwerk gevraagd word. De leeromgeving is volledig digitaal ingericht. Voortgangs-rapportage, jaarplanning, lesinstructies, filmpjes, toetsen, contact met docenten: alles is er te vinden.

 

Bron: IPON Awards 2016 | IPON 2016