App robots klaar voor IOS11

Joehoe het is zover! De eerste van de vier apps heeft een update gehad en is nu dus klaar voor IOS11. Maar dat niet alleen, hij is ook beschikbaar voor iPhone en Android! Gauw downloaden dus! Nu snel door met het updaten van de andere 3 klankklas apps….

App Robots

Robotsicoon

In deze leuke leerzame app rondom robots worden spelenderwijs de volgende, rekenkundige, begrippen aangeboden:
– kleuren
– vormen
– cijfers en hoeveelheden
– reeksen

De kinderen maken een keuze uit één van de zes verschillende spelen:

– welke twee kleuren heeft deze robot?
– welke vorm heeft deze robot?
– welke is hetzelfde?
– hoeveel robots tel je?
– maak de reeks af
– welke robot heeft meer armen?

Verkrijgbaar in de appstore

Klankklas 2

app2_icoonNa het succes van Klanklas 1 is nu ook Klankklas 2 uit! Klankklas is een samenwerkingsproject van juf Sanne en juf Marije. De app Klankklas biedt spelenderwijs de klanken aan die tijdens de eerste periode van het leesproces aan bod komen. Daarnaast worden er diverse begrippen aangeboden die eveneens belangrijk zijn voor het aanvankelijk lezen nl: eerste, begin, middelste, eind, achteraan, als laatste enz. De klanken die in deze les aan bod komen zijn: t, oo, n, ee, b.

Verkrijgbaar in de appstore

 

 

app1_icoonEerder verscheen ook al Klankklas 1 waarin de volgende klanken worden aangeboden: m, r, i,p,aa,s, v, e.
Met de laatste update van Klankklas 1 hebben we een mooie eenheid gekregen in de beide apps dankzij illustratrice Ruth Wielockx die de prachtige voorkanten voor ons heeft getekend.

 

Verkrijgbaar in de appstore

Klankklas

Vandaag 15 november is het dan eindelijk zover, onze eerste app Klankklas is  verkrijgbaar in de appstore! En daar zijn we best een beetje trots op.

icoon klankklas

 

 

 

 

 

 

 

Klankklas is een samenwerkingsproject van juf Sanne en juf Marije.
Samen kwamen we op het idee om onze digibordlessen ook uit te brengen als app.
Deze app biedt spelenderwijs de klanken aan die tijdens de eerste periode van het leesproces aan bod komen.
Daarnaast worden er diverse begrippen aangeboden die eveneens belangrijk zijn voor het aanvankelijk lezen nl; eerste, begin, middelste, eind, achteraan, als laatste enz.

We hebben onze app laten maken door Jolanda Nietveld op twitter bekend als @KiddyAppsNL. Zij heeft al vele mooie apps op haar naam staan en we zijn haar hier dan ook erg dankbaar voor!

 

Verkrijgbaar in de appstore

Nieuwe app “Annie & Bas”

Deze mooie nieuwe prentenboek app is de opvolger van Frederik Spin van D-Line.

Het verhaal over Annie en Bas speelt zich deels in de stad en op het platteland af. Een verhaal met een zeer verrassende wending wanneer de wind vat krijgt op de jurk van Annie. De app bevat prachtige animaties en kinderen kunnen actief aan het verhaal meedoen door de dieren en Annie te laten bewegen. Een echte aanrader dus!

 

 

 

 

 

Kijk voor meer mooie educatieve apps eens op mijn yurls pagina.

Verhaaltjesapp | Voorlezen voor peuters en kleuters

Vandaag is de VerhaaltjesApp gelanceerd. Voor iedereen die graag hun peuter of kleuter een kort verhaaltje wil voorlezen is deze app nu gratis te downloaden voor de iPad. De app bevat een aantal gratis verhaaltjes en kan in bundels van 8 verhaaltjes worden uitgebreid.

Verhaaltjes app

Verhaaltjesapp | Voorlezen voor peuters en kleuters.
Ontwikkeld door De Onderwijsstudio en Fokke Zandbergen 

Echt een hele leuke app voor jonge kinderen! Voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en alle anderen die graag hun peuter of kleuter een kort en herkenbaar verhaaltje voorlezen.

Victor wil spelen voor iPad

Victor wil spelen voor iPad in de iTunes App Store.

“Victor wil spelen” is een leuk kinderboek op de iPad voor jonge kinderen. Er is veel interactie en het boek wordt mooi voorgelezen.

Het verhaal gaat over een jong vleermuisje, Victor, dat ’s nachts op zoek gaat naar vrienden om mee te spelen. Van de ene teleurstelling naar de andere volg je zijn avontuur tot hij eindelijk weer thuiskomt.

Kortom een mooie educatieve app voor kleuters!

 

App Winter seriëren

Dit is mijn allereerste zelf gemaakte app die ik gemaakt heb in de cursus: Maak je eigen apps. Deze app was onderdeel van het laatste deel van de cursus. Het is een hele kleine app waarin kinderen de winter attributen (bezem, das, wortel en hoed) in de goede volgorde moeten zetten van groot naar klein.