Kleikaarten Lieveheersbeestjes

Deze kaarten kunnen worden uitgeprint en gelamineerd waarna de kinderen met klei de stippen voor het lieveheersbeestje kunnen gaan kleien.
Zo zijn kinderen weer eens anders bezig met speelklei. Ze oefenen het tellen en de cijfersymbolen en wordt er ook nog een beroep gedaan op hun creativiteit.

Knipsel

Klik hier voor de kleikaarten in het zwart/wit.

Kleikaarten Tellen

Op de Engelse site Sparklebox vond ik deze prachtige kleikaarten om het tellen te oefenen. Deze kaarten kunnen worden uitgeprint en gelamineerd waarna de kinderen met klei het aantal appels voor de boom, worstjes voor de pan, kikkers voor de vijver en stippen voor het lieveheersbeestje kunnen gaan kleien.
Zo zijn kinderen weer eens anders bezig met speelklei. Ze oefenen het tellen en de cijfersymbolen en wordt er ook nog een beroep gedaan op hun creativiteit.
Het laden duurt even maar de kaarten zijn zeker het wachten waard!

LET OP BIJ HET PRINTEN! Het zijn 45 pagina’s!

Kleikaarten voor Pasen

Op deze prachtige (engelse) pagina kwam ik allemaal mooie printmaterialen tegen rond het thema Pasen. Een aantal daarvan heb ik op mijn yurls gezet onder het kopje: printmaterialen.

Maar deze is zeker even een extra vermelding waard: kleikaarten voor Pasen

Deze kleikaarten (soort placemats) kunnen worden uitgeprint en gelamineerd. De kinderen kunnen daarna met speelklei bijvoorbeeld de volgende opdracht uitvoeren: Kun je van klei eieren maken voor in het mandje?

Nog een paar voorbeelden van deze kleikaarten:

      

Je kunt natuurlijk zelf ook andere opdrachten bedenken bij de kleikaarten.
Een leuke manier om weer eens anders met klei bezig te zijn.