Kleuterinspiratiedag 29 maart 2014

Op deze inspiratiedag kun je drie workshops volgen van collega’s van het internet, ter afsluiting komen Marianne Busser en Ron Schröder optreden en signeren. Wil je je direct inschrijven? Dat kan! Klik hier om je in te schrijven. Wil je meer informatie over de dag? Lees dan verder.
flyer

Inhoud van de dag:
Op zaterdag 29 maart ben je vanaf 08:30 welkom op bs De Brug te Ijsselstein. Uit het aanbod van maar liefst 7 zeer gevarieerde workshops, gegeven door leerkrachten die we kennen van het internet, vragen we je een voorkeur aan te geven voor 5 workshops die jou het meest aanspreken. Op de dag zelf volg je drie workshops. Geef bij aanmelding de letters aan van de workshops die jouw voorkeur hebben. Wil je mee te weten komen over de inhoud van de workshops? Klik dan hier.

Workshop A – Marije Andringa van Jufmarije.nl – Kleuters in the Cloud.
Workshop B – Bianca Oldenbeuving van Lespakket.net – Goed(koop) onderwijs.
Workshop C – Liesbeth van den Berg van Kinderboekenmuziek.nl – Muziek en beweging.
Workshop D – Henrike van den Hurck van Kleuterklasse.nl – Onderwijs ligt op straat
Workshop E – Vanesa Alberga van Jufjannie.nl – Kleuters en apps.
Workshop F – Rianne Hofma van Mindmappenmetkleuters.nl – Mindmappen met kleuters
Workshop G – Sanne Ramakers van JufSanne.com – Lowbudget Engels met kleuters
Busser, Marianne & Schröder, Ron_0

Busser, Marianne & Schröder, Ron_0Na de drie workshoprondes word je een lunch aangeboden en na de korte pauze komen Marianne Busser & Ron Schröder optreden en vertellen over hun boeken.
Na afloop kun je een boek van Ron en Marianne kopen en laten signeren. Het is niet mogelijk om te pinnen dus denk aan contant geld.

Op de website van Oino-advies, onze medeorganisator, vind je nog meer informatie over het programma en inschrijving. Bianca, Henrike, Liesbeth, Marije, Rianne, Vanesa en Sanne hebben er bijzonder veel zin in en we hopen jullie te zien op 29 maart! Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wacht niet te lang met aanmelden. Kleuteruniversiteit is vóór kleuterleerkrachten dóór kleuterleerkrachten.

Sparklebox

Kennen jullie de prachtige engelse site Sparklebox wel?
Een musthave voor alle (kleuter)juffen en meesters!
Op deze site vind je namelijk prachtige GRATIS printmaterialen. Van banners, tot woordkaarten maar ook oefeningen om een andere taal te leren. Zo ontdekte ik hier bijvoorbeeld ook de prachtige kleikaarten. Er worden steeds meer materialen in het Nederlands aan toegevoegd dus echt een reden om vaak even een kijkje te nemen.

De kroning van onze koning – Uitgeverij BubbelDeBub

Op 30 april 2013 is de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Deze feestelijke eenmalige gebeurtenis wordt door Uitgeverij BubbelDeBub een onvergetelijke herinnering vanwege de uitgave: ‘de kroning van onze koning’.

In het nieuwe speel- en leesboekje ‘de kroning van de koning’ leren kinderen over onze nieuwe koning en zijn familie, wat een kroning is, wat een koning doet en waarom sporters vaak oranje kleding dragen. Dit thema wordt gekoppeld aan allerlei speelse taaloefeningen.

Het boekje ‘de kroning van onze koning’ bestaat uit 24 kleurrijke en sprankelende pagina’s van 22 x 21 cm, een glossy omslag en een stickervel met schitterende stickertjes welke de kinderen kunnen gebruiken voor een aantal van de taaloefeningen.

De kroning van onze KoningLees ook de recensie van dit boekje op de site van Juf Sanne.

de kroning van onze koning – Uitgeverij BubbelDeBub.

Yurls workshops

Door heel Nederland en Vlaanderen worden Yurls workshops gegeven. Deze workshops worden niet door Yurls georganiseerd, maar we verwijzen wel door. Nieuw in het overzicht zijn workshops gegeven in het noorden van het land. Neem contact op via de website van de workshophouder om een workshop of presentatie bij jou op school te organiseren.

  • Marije Andringa – Kommerzijl (Gr.)
  • Tsjirk Langhout ( SL-ICT) – Kollum (Frl.)
Het complete overzicht met verwijzingen vind je hier.

Yurls workshops « Yurls Nieuws Tips.

Kleikaarten Tellen

Op de Engelse site Sparklebox vond ik deze prachtige kleikaarten om het tellen te oefenen. Deze kaarten kunnen worden uitgeprint en gelamineerd waarna de kinderen met klei het aantal appels voor de boom, worstjes voor de pan, kikkers voor de vijver en stippen voor het lieveheersbeestje kunnen gaan kleien.
Zo zijn kinderen weer eens anders bezig met speelklei. Ze oefenen het tellen en de cijfersymbolen en wordt er ook nog een beroep gedaan op hun creativiteit.
Het laden duurt even maar de kaarten zijn zeker het wachten waard!

LET OP BIJ HET PRINTEN! Het zijn 45 pagina’s!